Welkom op mijn website!

Ik ben Nineke Kupers-Oudijk

n.kupers@nhl.nl

Als echte boekenwurm, heb ik van studeren mijn hobby gemaakt. Ik heb er veel plezier in mijn kennis en kunde te vergroten. Nog leuker vind ik het deze kennis te delen met collega's en zo ook weer van hen te leren.

Als trainer/adviseur verzorg ik cursussen en opleidingen bij

Beschrijving: C:\Users\Walsweer\Documents\Zakelijk\NHL-LOGO-ECNO-Oplopend.jpg
Daarnaast werk ik als Intern Begeleider op cbs "de Höchte"

 

 

Tijdens de cursus leescoördinatie en presentaties over leesbevordering worden vaak materialen besproken.
Om nu het verkrijgen van deze materialen te vergemakkelijken heb ik deze website ontworpen.

 

Veel lezen – of veel leeskilometers maken – helpt bij de taalontwikkeling van een kind. Vandaar dat alle onderwijsinstellingen en bibliotheken proberen kinderen aan het lezen te krijgen en te houden. De activiteiten en producten die onder de noemer leesbevordering zijn ontwikkeld zijn echter niet altijd goed op elkaar afgestemd. Daarom organiseert Biblionet leesbevorderingsnetwerken. De netwerken zullen bestaan uit leescoördinatoren die hun school of instelling vertegenwoordigen. Deze leescoördinatoren krijgen scholing aangeboden over leesbevordering door middel van deze cursus en zullen daarmee de effectiviteit van leesbevordering vergroten. Per regio is een leesbevorderingsnetwerk opgericht waardoor kinderen meer leeskilometers maken.

Het plezier in lezen is een voorwaarde om te komen tot veel kilometers. De interactie, die optreedt n.a.v. boeken maakt dat lezen werkt hiervoor bevorderend. Knuffels kunnen een belangrijke bijdrage leveren bij het naspelen van verhalen uit (prenten)boeken. Een voorbeeld hiervan is mijn Gwen:

 Small Dog PuppetsVoor meer informatie klik op de afbeelding!

Wil je nog een kijkje nemen in de hobbyboerderij die wij hebben, klik dan op onderstaande foto: